El poble ha celebrat la festivitat de Sant Antoni Abat

Un centenar d'animlas i una quarantena de carros van integrar el passant un dia soleia

Un moment de la benedicció del passant
Un moment de la benedicció del passant

Centelles, com cada any ha volgut ser fidel a la tradició de reviure aquells traginers del segle passat que portaven mercaderies a força d'animals d'un lloc a l'altre del país. Va celebrar la festa de Sant Antoni Abat el dissabte 19 de gener que feia un dia soleiat. Segons Jaume Tañà, un dels responsables de l'organització "com sempre hem pogut reunir una bona colla de carros amb molt nivell vinguts d'arreu de Catalunya i molts cavalls de les hípiques del poble i de particulars, i la valorem molt positivament. Costa diners i hi ha molta feina però un cop acabada la diada sense que ningú es faci mal estem contents".

A la cercavila hi havia un centenar de cavalls entre els de càrrega i els de munta i, una quarantena de carros entre càrrega i carruatges de passeig diversos.

La capella de Sant Antoni amb una missa i un esmorzar per tothom va obrir les activitats de la festa. A migdia amb molta puntualitat, com era previst, la cercavila va arribar a la plaça major, on el rector del poble va fer la benedicció d'animals i participants. Els carrers Nou i Socós es van omplir per seguir el passant dels carros i els cavalls. El passant va anar cap al Pla del Mestre, per anar a buscar el carrer sant Josep i tornar cap al passeig i el lloc d'origen.

Com estava previst la festa va acabar amb una arrossada popular i ball, al pavelló vell.