Carme Ruscalleda estrella de la 11a fira de la tòfona de Centelles

Els actes culinaris es faran a la carpa de la plaça Majot

Xavier Serra, l'alcalde Miquel Arisa i el cuiner Cesc Molera el dia de la presentació
Xavier Serra, l'alcalde Miquel Arisa i el cuiner Cesc Molera el dia de la presentació

La tòfona torna a estar lligada amb Centelles com fa un centenar d'anys gràcies a la seva fira anual que ja arriba a la 11a edició, enguany es celebrarà el dissabte 15 i el diumenge 16 una setmana abans que anys enrere. Las presentació de la fira es va fer el dimecres 12 de desembre. L'alcalde Miquel Arisa, va dir "vull agrair al xef i professor, Cesc Molera la seva tasca i que sempre ha estat sempre fidel a la fira." També va dir “pensem que és un bon moment per poder comprar el preuat fong i fer-l'ho servir per a la cuina de Nadal”.

Pel regidor Xavier Serra, regidor de promoció econòmica "una novetat d'enguany serà la carpa climatitzada que hem instal·lat a la plaça major, i que s'ha procurat que l'espai firal tingui predomini de parades que ofereixen productes relacionats amb la tòfona, hi ha una trentena de paradistes”.

Cesc Molera va dir “des de sempre l’idea de revaloritzar la tòfona i fer que els cuiners la fasin servir m’agrada i és un orgull per nosaltres”.

Una de les activitats que es mantenen any rere any és el menja tòfona a Centelles quan els dos dies de la fira es podrà degustar tòfona a una desena de restaurants del municipi.


La novetat més destacada d'aquesta edició serà la classe magistral que impartirà Carme Ruscalleda , xef, cuinera i escriptora amb estrelles Michelin, parlant de "la tòfona d'hivern del país, és esperada desitjada i seductora", el diumenge al matí a la sala de baix de la Violeta.


Com a restaurants convidats el dissabte hi haurà el restaurant l'Ó de Món Sant Benet, amb Jordi Llobet (1 estrella Michelin) i el restaurant La Calèndula amb Iolanda Bustos.
Una altra novetat és el trasllat del 6è concurs de gossos tofonaires del dissabte que passa de fer-se a la tarda al matí.

Debuta enguany el concurs de cuina amb tòfona per alumnes d’hosteleria, els tres finalistes acabaran els plats a la carpa de la plaça i optaran als tres premis que hi ha.
A part de productes relacionats amb la tòfona hi ha diverses activitats solidàries i atraccions destinades als més menuts situades a la plaça de l’església.