Donació del fons centellenc del Dr. Josep M. Font i Rius

Donació del fons centellenc del Dr. Josep M. Font i Rius
Donació del fons centellenc del Dr. Josep M. Font i Rius

Josep Maria Font i Llovet i Tomàs Font i Llovet fills del Dr. Josep M. Font i Rius, recentment traspassat (abril 2018), per voluntat del seu pare, van fer donació gratuïta al poble de Centelles de la biblioteca amb materials sobre el municipi i pobles dels voltants. Entre els materials  també hi ha els apunts i la feina feta pel doctor Font i Rius. Destaca una reproducció molt ben feta del primer document, no és cap facimil, que fa referència a l'existència de Centelles, i altres zones del voltant del municipi, com Aiguafreda de dalt, o l'Ollich, que és una acta de consagració del 898, l’original esta al arxiu de la corona d’Aragó,. El document està emmarcat pel taller de la família Renart de Barcelona, artistes també vinculats a Centelles perquè hi tenen la segona residència des fa molts anys. També es van donar targetes i documentació que fa referència a Centelles on hi ha monografies inèdites.

Com diu l’arxivera Dolors Bernal “Una de les primeres tasques a fer des de l'arxiu de l'ajuntament serà la catalogació de tot el material”.

El dia de la donació, va ser a final de novembre, es va fer a la sala de l'alcalde amb la presència dels fills de Font i Rius, l'alcalde Miquel Arisa Coma, i l'arxivera Dolors Bernal.