Uns centellencs reis de la ratafia 2018

Són finalistes, des de fa anys, del prestigiós concurs de Santa Coloma de Farners

Les parelles centellenques amb el president de la Generalitat
Les parelles centellenques amb el president de la Generalitat

Un altre any els centellencs tornen a guanyar a Santa Coloma de Farners. En aquesta 37a edició els premis han estat per la família Guinovart-Vendrell aconseguint la Garrafa d'or que ha estat per Ester Vendrell i la garrafa de plata per Jaume Guinovart. La parella eren finalistes junt amb Montse Vilamajó i Joan Mas. Tots quatre estaven entre els 10 finalistes d'entre més de 250 participants. Els premis es van donar divendres dia 9 a Santa Coloma i van comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.

És el sisè any que l’equip centellenc es presenta a aquest concurs on l’any passat ja van obtenirels mateixos guardons (Or per Montse Vilamajó i Plata per Jan Mas) i n’acumulen dos més d’anys anteriors. I és que hi tenen la mà trencada l’elaboració d’aquest licor. Secret? Posar-li passió a tot el procés. “les herbes les recollim prop de casa a la costa de Centelles, just abans que floreixin i les que no podem trobar al bosc com és el cas de la broïda o la nepta la conreem nosaltres mateixos”.
Aquest any s’han presentat al concurs 254 ratafies, unes 60 més que l’any anterior. N’hi havia d’arreu de Catalunya i de diferents llocs d’Europa. Al sopar i lliurament de premis hi va assistir el president de la Generalitat, Quim Torra, de Santa Coloma de Farners que va explicar que una de les ratafies de la seva família també havia arribat a la final