Robert Llimós s’ha tornat pintor i escultor d’extraterrestres

És un dels artistes cabdals de la anomenada "generació dels 60" a Barcelona

Robert Llimós amb una escultura dels dos extraterrestres que diu que va veure
Robert Llimós amb una escultura dels dos extraterrestres que diu que va veure

Dissabte 3 de novembre es va inaugurar una mostra retrospectiva d'un dels artistes cabdals de la anomenada "generació dels 60" a Barcelona, el barceloní Robert Llimós (1943). La mostra recull peces tant d'escultura com de pintura de la seva trajectòria creativa acabant amb obra recent, on Llimós fa un gir a la seva carrera i es bolca a explicar, amb imatges pictòriques i escultòriques, el seu encontre amb dos éssers extraterrestres fa 10 anys “els vaig contactar a Fortaleza (Brasil) de dia, crec que m’esperaven, eren una parella, penso que perquè difongués la seva imatge, volien que els pintés per ensenyar-ho al món i ho faig a través del que anomeno l’Antropologia espaial. Va ser una trobada de més de dues hores”. Diu que no els va tornar a veure més “però si que vaig rebre una sèrie de trucades, que penso que eren seves, quant es deia que el president Obama explicaria que hi ha vida extraterrestre però que al final això no va passar mai”. Sobre si pensa que podien ser perillosos “jo confio que no, però no sé si ho són”. I si abans del encontre estava interessat en el tema diu que “no m’interessava”.

Llimós te antecedents molt directes de la pintura ja que el seu pare pintava paisatges impressionistes “i jo des dels 10 anys que vaig a escola i faig formació practica”. De fet l’art és el seu modus vivendi “però avui dia potser no és tan fàcil viure de l’art”. Ha estat treballant 9 anys a New York i altres indrets del planeta.

D’entre les obres que porta al Marçó hi ha una escultura a escala del “miraestels” de l’any 2010 que esta al mig de l’aigua al port de Barcelona. “potser per aquesta obra els extraterrestres van decidir contactarme, es de les poques escultures que miren el cel”.

L’Exposició Robert Llimós: 1965-2018 recull obra del autor agrupades per dècades on es pot copsar la evolució del artista i seguir una mica el seu univers creatiu.

La mostra es podrà visitar del 3 de novembre al 2 de desembre de 2018. Hi haurà una visita guiada per l’artista el dissabte 10 de novembre a les 18h.