Un rei irreal va amenitzar el final del sopar popular

Un rei irreal va amenitzar el final del sopar popular
Un rei irreal va amenitzar el final del sopar popular

Centelles va començar a viure la seva Festa Major d’Estiu el dimecres 29 d’agost amb actes populars fins al diumenge 2 de setembre. Després de dos dies  intensos amb el sopar popular amb més de 225 participants va comptar amb l’actuació del televisiu Toni Albà i el seu espectacle Audiència I-Real.

Les festes van començar el dimecres, com ja és tradició abans del pregó, amb la inauguració de la 27a Tómbola que organitza Mans Unides i que destina els diners recaptats a un projecte solidari. En el decurs del pregó, la regidora de Festes, Neus Verdaguer va destacar que “s’han preparat cinc dies intensos d’activitats per a tots els públics que compten amb la col·laboració de diverses entitats del poble”.

El gruix dels actes es concentren aquest cap de setmana 1 i de 2 de setembre. Hi ha actes pensats per a un públic més familiar i infantil amb activitats com el Vici-Aigua, festa de l’escuma o “I-Mag 341, un coet per a fer volar la imaginació”, avui divendres. Des de l’organització també han pensat en un públic més jove amb activitats com el futbol fang, la festa Holi o el joc d’investigació amb el títol “Detectius de la Natura”.

L’espai de la Riera Blanca segueix concentrant els actes de nit per a el públic jove amb festes musicals com la Centelles Jamaican Beats, l’EnCOLOMAda o la White Fest, organitzades per diferents entitats del poble i amb música en directe en alguns dels casos. Avui divendres 31 d’agost però la festa es concentra a la plaça Major amb el Gautekimber i l’orquestra Maribel.

Una de les activitats més esperades és la Trobada de Gegants, diumenge al matí, amb 13 colles convidades vingudes, entre d’altres de: Castellnou de Seana, Palamós, Igualada, Flaçà, Sant Joan de les Abadesses o el barri de Santa Anna de Vic. Aquest mateix dia 1 de setembre, diada de Sant Llop, patró de Centelles; es farà el concert i ball de Festa Major amb l’Orquestra Brava. Tampoc hi faltaran la concentració i recorregut de vehicles clàssics el dissabte a la tarda i les havaneres amb Peix Fregit el diumenge.

Una de les novetats és la recuperació dels Estudis Oberts, en la qual diversos artistes mostren els seus espais de treball. Aquest anys participen David Casals i Jordi Sarrate amb pintura; Marta Postico amb ceràmica i també s’exposarà obra pictòrica del desaparegut Ignasi Arañó.

També hi ha un espai per al correfoc, infantil i d’adults, amb la colla local Cabrons i Bruixes de Centelles i dues colles convidades. Els diables de Centelles seran els encarregats de cloure la festa amb un espectacle pirotècnic des del portal de la vila i el campanar.