L'enderroc del vapor a punt d'acabar

La indumentària de l'empresa de retirar les plaques d'amiant causa alarma a alguns pares de l'Escola Bressol

L'inici de l'enderroc del vapor parat fins el 20 de juliol
L'inici de l'enderroc del vapor parat fins el 20 de juliol

 

A final d'agost les naus que s'han de treure ja estan practicament enderrocades

Dilluns 2 de juliol havien de començar les obres d'enderroc de les naus que l'empresa Estabanell y Pahisa té a la zona del Vapor. A primera hora del matí operaris de l'empresa AGD, especialitzada en desamiantat iniciaven la retirada de plaques d'amiant de bona part de la teulada. En tractar-se d'un producte mineral que en cas d'inhalació de la pols que genera pot ser tòxic per a la salut els operaris porten un equipament especial aïllant.

Algunes famílies que porten els seus fills a l'escola bressol municipal Niu d'Infants, just davant de les naus a enderrocar es van neguitejar perquè la manipulació d'aquest material pogués afectar els seus fills. Van començar a veure comentaris a xarxes socials com twitter on es podia llegir "estan traient la uralita de ca l'Estabanell, just davant de la guarderia, amb tots els nens al pati i al terrat que queda just al davant. Cap precaució malgrat el risc que això representa". També es va posar en alerta els tècnics de l'Ajuntament i a mig matí els operaris deixaven de treballar i les obres es van aturar dimarts i dimecres.

Les classes a l'escola bressol es van desenvolupar amb normalitat .

Dimarts 3 de juliol al matí es va fer una reunió amb representants de l'empresa Estabanell i l'Ajuntament per determinar si es reprenien les obres per treure l'amiant o bé s'aturaven fins al 20 de juliol data en què acaben les classes de l'escola bressol.

Toni Castells, regidor d'Obres. Castells puntualitzava que l'empresa té tots els permisos i compleix tots els requisits per a fer aquest enderroc i que no és una qüestió de manca de seguretat i fiabilitat sinó de "donar tranquil·litat a les famílies que porten els seus fills a l'escola bressol". Toni Pericó, arquitecte autor del projecte d'enderroc garantia que "l'empresa encarregada de treure l'amiant compleix tots els protocols de seguretat". Estabanell va decidir "per afinitat a les famílies aturar la retirada de peces d'amiant fins que acabin les classes" al mateix temps que asseguraven que "si haguéssim sabut que encara hi havia escola no hauríem començat l'enderroc".

L'empresa tèxtil Estabanell enderrocarà les naus, construïdes als finals dels anys 70 i deixarà el solar amb una tanca, ja que, de moment, no es preveu fer-hi res.