L’itinerari de vianants entre Centelles i Balenyà ha començat a fi de març

Les obres s'han adjudicat per uns vuit-cent mil euros. Centelles pagarà 46.000 euros.

Josep Arisa, Jordi Fàbrega, Miquel Arisa, Anna Magem i David Soldevila
Josep Arisa, Jordi Fàbrega, Miquel Arisa, Anna Magem i David Soldevila

La setmana del 26 de març amb un mes de retard han començat les obres de l’itinerari de vianants a la carretera C-1413b que es farà entre el carrer de Vinaròs de Centelles i el pont del riu Congost a Balenyà.

Divendres, 1 de març a la tarda, el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega Colomer i els alcaldes dels dos municipis, Miquel Arisa Coma i Anna Magem Marsó van fer una visita a la zona on han de començar les obres. Acompanyats dels regidors Josep Arisa de Centelles i David Soldevila dels Hostalets.

L’actuació és de 1.300 metres, millorara la seguretat viària a través d’un itinerari entre els dos pobles. Tindrà 1,80 metres d’amplada, excepte a la zona del pont de la línia de Rodalies de Renfe, ja en terme de Balenyà, on serà 1,20 metres. Aquest serà un dels punts més complicats i es col·locaran semàfors que donaran pas alternatiu al trànsit. S’instal·larà una passarel·la de vianants sobre el riu Congost de 20 metres de longitud, punt on s’acabarà aquest itinerari. Una tanca protectora de contenció i el paviment colorejat delimitaran la zona de pas. També es preveuen zones de descans. 

Les obres tindran una durada aproximada de 7 mesos i es calcula que al mes de juny ja estaran en terme municipal de Balenyà. El camí tenia un pressupost de licitació d’1.088.378,67 euros però finalment s’ha adjudicat per 810.000, dels quals 650.000 els aportarà la Diputació i la resta, de manera proporcional Centelles (46.000 euros) i Balenyà (114.000 euros).