Entrem a l'any del 25è aniversari del Portal

Des fa 24 anys quant aquell 9 de setembre de 1994 va neixer El Portal de Centelles han passat els mesos com un coet i cada mes hem sortit al carrer. Portem amb aquesta edició 289 números, i creiem que ha estat una tasca important i complicada però que ha valgut la pena i encara val la pena de poder seguir endavant.
No ens cansem de dir una i altra vegada que sense els lectors, els suscriptors, els esponsors privats i institucionals aquesta revista no seria res. Moltes gràcies pel vostre seguiment i suport.
Estem orgullosos de poder oferir cada mes una visió del que es fa al poble, que no es poc, ja que Centelles és un dels pobles amb més activitat de la comarca i molt per sobre de municipis més grans.
Feia molts anys, des del Quicarell (1976-1978), que al poble no hi havia cap revista i no hi havia cap projecte a la vista, per això els quatre fundadors Toni Carrasco, Iolanda Martin, Josep Paré i Lluís Sardà van pensar que seria bó que hi hagues un mitjà de comunicació al municipi que recollis tot allò que passava al poble en un format de paper, i es varen llençar a crear el producte que es diria El Portal simbol de pas i sense portes com es el nostre portal de la vila.
Quant va sortir el primer número Joan Soler Mata deia “Sembla que, finalment, ha sortit també l’empenta i la decisisó d’un grup de persones que treballen als mitjans de comunicació i què, per tant, són bons coneixedors del que tenen entre mans. Benvingut sigui aquest nou PORTAL!”.
Andreu Coll i Cruells del Quicarell Poètic, ja traspassat malauradament, ens deia “Augurem bon èxit , confiant en la professionalitat dels components del grup promotor, qui amb la realització de l’idea, poden omplenar un bon espai cultural i informatiu al nostre poble”,
Ramon Badosa i Salvans, escriptor, malauradament també traspassat, escribia “Quant em comunicaren que pensaven titular-la EL PORTAL de Centelles, el cor va omplir-se’m d’alegria. Era tan encertada aquesta denominació que vaig afanyar-me a felicitar-los. Comprenia que això, a més de ser tot un simbol, no podia significar altrament , que estaven oberts a tots els aires i a totes les iniciatives”.
El món ha canviat en tots els sentits, els que fem la revista també, molts amics, familiars i seguidors se’ns han perdut pel camí. Però la revista segeix sortint sempre buscant informar del que passa al nostre municipi amb veracitat i rigurositat. Tenim la voluntat d’aquells prop de vint-i-cinc anys que fa que vam neixer estimar el poble i publicar tot el que sabem que passa al nostre terme. Seguim amb el compromis d’informar verament de l que passa a la vila on hi més de 30 entitats actives.
Recentment hem començat a tenir una revista digital, estem actius a les xarxes socials, facebook, twitter, Instagram, i creiem que anirem consolidant les diverses eines de comunicació que tenim.
El món de l’informació s’ha transformat tant que es irreconeixible però l’esperit de fer les coses com cal ha de seguir igual ara com fa cent anys: Informar del que veiem i procurar reflectir com cal tot el que passa, no valen mentides, ni improvitzacions. El que és és i el que no no és.
Per nosaltres, i molts altres mitjans de comunicació, el format paper encara és vàlid i fins que definitivament no s’acabi, hi ha que diuen que tardarà poc i altres que molt, intentarem seguir per aquest camí compaginant les noves vies informatives amb les tradicionals.
Esperant que tots els que creieu en aquest projecte estareu al nostre costat i així tots junts seguir creixent.

Editorial del número 289 (Setembre 2018)